Sidetable maken in 5 minuten: DIY project

sidetable frame nordstahl

Sidetable maken in 5 minuten: DIY project

1920 2560 Nordstahl

Als er twee materialen zijn die je veel in mijn interieur terug ziet dan zijn het toch wel hout en metaal. Ik ben nou eenmaal gek op die combinatie en daarnaast vind ik het super leuk om er DIY´s mee te maken. Sinds kort heb ik weer een nieuwe DIY in mijn woonkamer staan die ik graag even met jullie deelEen sidetable maken in 5 minuten!

Sidetable maken

Ik had het in de inleiding al over de combinatie van hout en metaal en dat was natuurlijk niet zonder reden… ook mijn nieuwe DIY project is een combinatie van hout en metaal. Met deze twee materialen heb ik namelijk een sidetable gemaakt. Mijn ouders hadden vroeger ook een sidetable in huis en ik vind het echt heel erg tof dat ik er nu ook een heb. Daarnaast wilde ik het interieur wat minder rommelig hebben dus heb het hoekje bij de posterwand nu een stuk strakker ingericht.

sidetable maken

De “How To”

Van deze DIY hoef ik geen stappenplan te schrijven want een sidetable maken was echt easy-peasy. Bij Nordstahl koos ik namelijk voor het frame van de sidetable. Deze kun je zelf helemaal op maat afstellen. Je bepaalt dus zelf hoe lang je sidetable wordt. Aangezien hij naast onze TV meubel staat, koos ik er voor hem niet al te breed te maken. Het enige dat je buiten het frame nog nodig hebt is hout. Deze kun je eenvoudig op maat laten zagen bij de bouwmarkt maar ik had nog wat resthout liggen dus heb ze zelf gezaagd (oké eerlijk gezegd gaan de credits zoals altijd naar Jim).

Als je het hout op maat hebt dan kun je deze eenvoudig vastschroeven op het frame. Vervolgens hoef je alleen nog maar de spanner in de juiste maat af te stellen. Een kind kan de was doen.

         

DIY in 5 minuten

Ik houd echt van dit soort DIY projecten. Je hebt toch iets zelf gemaakt maar het kostte gelukkig niet enorm veel tijd en moeite. Nordstahl heeft heel veel stalen producten te koop waarmee je op een simpele manier zelf een meubel voor je interieur kunt maken. Zo kun je aan de slag met één van de vele tafelonderstellen die ze hebben maar je kunt bijvoorbeeld ook je eigen kast maken. Zelf vind ik het bankje helemaal leuk. Jammer dat ik geen rechthoekige eettafel meer heb, anders was dit zeker mijn volgende project geweest.

Meer inspiratie van Kimberley?
www.homefreak.nl

GDPR Consent

Cookies help us to deliver our service. Please accept them for a good website experience. View our privacy policy.

Privacy policy | Close
Settings